Skip to content

Mevrouw met slikfobie en paniekstoornis

Gegevens:
Mevrouw B., 41 jaar oud
Klacht:
Slikfobie, paniekstoornis en werkgerelateerde problematiek
Life Events:
Uitgevallen op het werk. Nare ervaring met verslikken.

Tekst geplaatst met uitdrukkelijke toestemming van cliënten

Cliënt B beschrijft in eigen bewoordingen haar ervaringen met EMDR;

Nooit had ik gedacht dat ik een vorm van hyperventilatie zou krijgen. Ik voelde me op mijn werk niet zo op mijn gemak en had een aantal voorvallen meegemaakt waardoor ik erg gespannen rond liep. Elke keer in de pauze verslikte ik me, het was net of er iets in mijn keel bleef zitten.Toen we met het werk gingen uit eten kreeg ik voor het eerst een aanval.Weer bleef er iets in mijn keel zitten waardoor ik niet goed kon doorademen. Dus paniek! Ik ben ook zo snel mogelijk naar huis gegaan. Vanaf dat moment volgde aanval na aanval van niet kunnen slikken en paniek.

Uiteindelijk hield ik het niet meer vol op mijn werk en heb ik me ziek gemeld.
De bedrijfsarts schreef rust voor en dacht dat ik overspannen was. Na een paar maanden zou ik er wel weer tegen aan kunnen, zei hij. Ik ben toen hypnotherapie gaan volgen maar dit gaf geen echte verbetering.Dan komt echter de druk van je werk weer om de hoek kijken. Ik moest van de bedrijfsarts gaan reïntegreren terwijl ik ondertussen het huis niet meer uit durfde omdat ik inmiddels overal aanvallen kreeg zelfs thuis.De bedrijfsarts nam me niet serieus en verklaarde me beter en ik moest maar beginnen met werken. Uiteindelijk kreeg ik een tip van een vriendin die had van EMDR-therapie gehoord.Ik ben alle informatie gaan opzoeken op internet en ben bij Indra Spierts uitgekomen.

Resultaat

De sessies waren voor mij niet belastend en na de eerste sessie stond ik zonder klachten midden in een winkelcentrum terwijl ik maanden nergens meer naar toe was geweest. Ik snapte er niets van en kon het wel over de daken uitschreeuwen hoe blij ik was. In het totaal heb ik 4 sessies ondergaan en het gaat nu goed met me. Natuurlijk heb je niet meteen je vertrouwen weer terug, je moet alles rustig opbouwen.Ik vond de therapie geweldig en na een paar sessies had ik het gevoel dat ik mijn leven weer terug kreeg.